Izdvajamo

 

Dalibor Railić zvani Dugi, koji je uhapšen zbog sumnje da je naručio ubistvo Radenka Bašića, načelnika kriminalističke policije PU Prijedor, samo mjesec prije atentata osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog brutalne tuče, saznaje Srpskainfo.

Railić je, zajedno sa V.V. i D.K, brutalno pretukao mladića Almira O. samo zbog toga što je Bošnjak.

Podsjetimo, Railić je označen kao veoma opasna osoba, koja iza sebe ima više pravosnažnih presuda. Trenutno se nalazi u pritvoru koji mu je odredio Sud BiH zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem drogom.

Osim toga, MUP Srpske ga sumnjiči da je naručio ubistvo načelnika Bašića, kojeg je 21. marta hicem iz pištolja usmrtio Aleksandar Miljatović. Ubica je u međuvremenu uhapšen i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Presuda je izrečena 7. februara, pa se postavlja pitanje da li bi, da je odmah upućen na izdržavanje zatvorske kazne, došlo do ubistva Bašića.

Napad na Almira se desio 12. avgusta 2015. godine oko 3.30 ispred pekoteke „Kozara Pek“, na raskrsnici ulica Miloša Obrenović i Vuka Karadžića u Prijedoru.

– Dok je oštećeni P. A. u društvu sa svojim prijateljima ispred navedene pekoteke objedovao, V.V. mu se obratio riječima „Odakle si, jesi li ti balija?“ Kada je oštećeni potvrdno odgovorio, iznenada mu je prišao Railić i bez ikakvog stvarnog povoda zatvorenom pesnicom udario ga u predjelu donje usne – navedeno je u presudi.

Između njih se tada postavio oštećeni O.A, sa namjerom da spriječi dalji fizički sukob.

– Potom je optuženi V.V. prišao oštećenom O.A. iza leđa te istog šakom udario u predeo ispod lopatice lijevog ramena od kojeg udarca je on pao na zemlju, nakon čega su ga svi optuženi udarali nogama i rukama po tijelu svjesni da mogu teško povrijediti mladića – pojašnjeno je u presudi.

Zbog toga su svi osuđeni na po šest mjeseci zatvora i moraju platiti po 200 maraka sudskog paušala.

srpskainfo.com

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.