Izdvajamo

Evo, nakon malo više od tri mjeseca od prvog pisanja o akciji za izgradnju kuće djeci familije Hodžić, prva faza izgradnje je završena. Drugim riječima, kuća je pokrivena. Danas su vrijedni radnici od Saida Mujanovića počašćeni večerom, pečeno janje, koje je donirao Jasmin Softić.

Djeca su nekako posebno sretna dok gledaju svoju kuću u koju će, siguran sam, useliti već za par mjeseci.
Baja i Dina se raduju skupa sa djecom. Bahrija mi reče kratko "Ja sam presretan, a mislim da ste i vi kao i djeca Hodžić", Indira Kapetanović isto tako. Da ne zaboravimo, planinari su prvi podržali ovu akciju od Baje i Dine Hodžić.

Nakon našeg prvog pisanja, Četvrtak od 08.01.2015., merhametli raja podržali i podržavaju akciju za djecu Hodžić. Dina i Baja naglašavju da akcija još traje i slijedi druga faza izgradnje koja počinje već sutra: instalacija za vodu koju će raditi Adnan Dautović, zatim struja koju će raditi Muhamed Arifagić, glazure i ostale zidarske radove će raditi kao i do sad firma od Saida Mujanovića. Unutrašnja vrata će raditi Admir Bešić, stolariju će raditi firma Karabašić. Moram da naglasim da su svi izvođaći odvojili određenu sumu od dogovorene kao pomoć u izgradni. Naprimjer, firma Karabašić je od dogovorene cijene odvojila 1000 KM za izgradnju, Adnan će besplatno odraditi prvu fazu vode...

Baja i Dina se zahvaljuju svoj raji koji su na bilo koji naćin pomogli, pomažu i koji će pomagati u ovom humanom projektu.

Nijaz-Caja Huremović


Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.