Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 27.03.2022. godine od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su dva vozila.

Vozilo marke „BMW“ oduzeto je od lica D.D. iz Kozarske Dubice nakon što je kontrolom utvrđeno da vozilo nije registrovano i da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilom. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da D.D. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 10.200,00 KM.

Vozilo marke „Alfa“ oduzeto je od lica E.G. iz Kozarca nakon što je kontrolom utvrđeno da vozilo nije registrovano i da upravlja vozilom pod djestvom alkohola i prije sticanja prava na upravljanje. E.G. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 10.400,00 KM.

Protiv navedenih lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.