Izdvajamo

 

Dječiju biblioteku- Humano Brdo ne treba posebno predstavljati. Njihova djela i uporna nastojanja da se naša djeca drže knjigom, za svaku su pohvalu i ta predivna priča traje već godinama.

 

Brojni su i mostovi prijateljstva koje gradi pomenuta biblioteka i njeni članovi u lokalnoj zajednici i šire. Manifestaciju prijateljstva i razumijevanja danas bilježimo u Hambarina.

 

Djeca sa Mataruškog Brda su pružila ruku prijateljstva prema vršnjacima i njihovim nastavnicima iz Srebrenice. Tu su bili i mališani iz Bosanskog Novog. Prigodnom kulturno umjetničkom programu prisustvovali su i predstavnici Dobro.ba.

 

Pored novih poznanstava bilo je dovoljno prostora da se pokaže i ljubav prema BiH. U sklopu zajedničkog druženja upriličen je obilazak Memorijalnog centra Čarakovo.

 

Vama koji ste omogućili ovo nezaboravno druženje mladih, beskrajna zahvalnost učesnika. Naravno, tamo gdje su dobra djela i ovog puta je bila Humanitarna organizacija Humano Brdo. Neka se uspostavljenim mostovima prijateljstva gazi i narednih godina.


www.mojprijedor.com

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?