Izdvajamo

 

Dječiju biblioteku- Humano Brdo ne treba posebno predstavljati. Njihova djela i uporna nastojanja da se naša djeca drže knjigom, za svaku su pohvalu i ta predivna priča traje već godinama.

 

Brojni su i mostovi prijateljstva koje gradi pomenuta biblioteka i njeni članovi u lokalnoj zajednici i šire. Manifestaciju prijateljstva i razumijevanja danas bilježimo u Hambarina.

 

Djeca sa Mataruškog Brda su pružila ruku prijateljstva prema vršnjacima i njihovim nastavnicima iz Srebrenice. Tu su bili i mališani iz Bosanskog Novog. Prigodnom kulturno umjetničkom programu prisustvovali su i predstavnici Dobro.ba.

 

Pored novih poznanstava bilo je dovoljno prostora da se pokaže i ljubav prema BiH. U sklopu zajedničkog druženja upriličen je obilazak Memorijalnog centra Čarakovo.

 

Vama koji ste omogućili ovo nezaboravno druženje mladih, beskrajna zahvalnost učesnika. Naravno, tamo gdje su dobra djela i ovog puta je bila Humanitarna organizacija Humano Brdo. Neka se uspostavljenim mostovima prijateljstva gazi i narednih godina.


www.mojprijedor.com

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni