Izdvajamo

 

Planinarsko društvo "MRAKOVICA" Kozarac, tradicionalno svake godine organizuje Dane crijemuže - "CRIMUŽIJADU". Ovogodišnja Crimužijada održat će se dana 19.03.2022. godine (subota) na planinarskom domu Debeli brijeg.
Planinarsko društvo MRAKOVICA poziva sve svoje članove, drage prijatelje i planinarska društva da svojim dolaskom uveličaju ovu našu tradicionalnu manifestaciju. Kako planinarski dom ,Debeli brijeg raspolaže sa ograničenim brojem mjesta za spavanje , molimo planinarska društva, koja dolaze na spavanje, da svoj dolazak najave što je moguće ranije,jer je dio kapaciteta već popunjen,te da bi smještaj mogli obezbijediti i na drugim mjestima ukoliko bude potrebno. Prijave možete vršiti kod Izet Mujkanović Facebook poruke ili na tel. 060 360 4086.Molimo Vas da prijave dolaska izvršite najkasnije do 15.03.2022.godine zbog pripreme hrane i organizovanja prenoćišta.

Hvala!

PLAN AKTIVNOSTI na dana 19.03.(subota)
-09,00 do 10,00 sati doček i okupljanje gostiju
-10,00 -12 sati početak manifestacije CRIMUŽIJADA
Pohod ćemo organizirati sa gostima po jednoj od markiranih staza na Kozari.
-15 h slobodne aktivnosti ,dodjela zahvalnica i druženje na domu do kasne večeri.
Planinarsko društvo "MRAKOVICA" Kozarac zajedno sa svojim gostima,svake godine uzima aktivno učešće u tradicionalnom pohodu "Pozdrav proljeću" u organizaciji PD "KLEKOVAČA" Prijedor. Ovogodišnji pohod "Pozdrav proljeću", bit će održan 20.03.2022. godine (nedjelja),te ćemo kao učesnici pratiti plan i program organizatora pohoda.Društva koja su naši gosti,a planiraju se uključiti u planinarski pohod "Pozdrav proljeću" mogu svoje učešće prijaviti kod PD "KLEKOVAČA" Prijedor.
Dobro nam došli!
UP PD"Mrakovica"

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović