Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 03.03.2022. godine u Osnovnoj školi „Ćirilo i Metodije“ u Trnopolju, održali su predavanje na temu „Digitalno nasilje i bezbjednost“, namijenjene za roditelje učenika u osnovnim školama.

Inspektor za visokotehnološki kriminalitet Policijske uprave Prijedor održao je predavanje roditeljima, gdje je ukazao na prednosti korištenja interneta, ali i na opasnosti koje sa sobom nosi upotreba digitalne tehnologije. Roditeljima je predočeno koje sve opasnosti sa sobom nosi digitalni svijet i koje se preventivne mjere mogu preduzeti kako bi se spriječilo nasilje u digitalnom okruženju.

Tokom predavanja roditeljima je skrenuta pažnja da budu upućeni u sadržaj koje dijete pregleda na društvenim mrežama, kao i da se zaštite lični podaci na društvenim mrežama, kako bi se na vrijeme spriječilo da djeca postanu žrtve nasilja digitalnog svijeta ili drugih vidova zloupotrebe koje digitalna tehnologija omogućava.

Savjeti o postupanju u slučajevima susretanja sa oblicima visokotehnološkog kriminaliteta mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet

Prof.dr. Lavić: RS jeste nastala na genocidu, sigurno nije nastala seobom “ptica selica”.