Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 01.03.2022. godine, oko 23,20 časova, u ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru, lišili su slobode lice G.K. iz Prijedora.

Istog dana Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da nepoznato lice pokazuje vatreno oružje u ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici Policijske uprave Prijedor, na osnovu opisa lica, identifikovali su osumnjičenog G.K., te u neposrednoj blizini pronašli odbačen pištolj.

O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenog G.K., biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać