Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 01.03.2022. godine, oko 23,20 časova, u ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru, lišili su slobode lice G.K. iz Prijedora.

Istog dana Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da nepoznato lice pokazuje vatreno oružje u ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici Policijske uprave Prijedor, na osnovu opisa lica, identifikovali su osumnjičenog G.K., te u neposrednoj blizini pronašli odbačen pištolj.

O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenog G.K., biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović