Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor, dana 28.02.2022. godine obratilo se lice iz Prijedora koje je prijavilo da je nepoznatoj osobi koja se preko društvene mreže predstavila kao „Vidovita Stefana“, u više navrata putem deviznog računa uplatilo ukupan novčani iznos od 33.000,00 KM.

O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Prevara“. Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, preduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta izvršioca i rasvjetljavanja krivičnog djela.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima, da ne nasjedaju na lažna obećanja pružanja pomoći ili usluga skidanja crne magije, a u slučaju da budu mete ovakvih prevarnih radnji da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili isto prijave pozivom na besplatan broj 122.

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać