Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 25. do 27.02.2022. godine, realizovane su pojačane planske aktivnosti policijskih službenika u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela, redukcije ulične prodaje narkotičkih sredstava, prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i prekršaja iz oblasti bezbjednost saobraćaja.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima Jedinice Žandarmerije, su tokom vikenda izvršili operativno taktičku mjeru i radnju racije u 8 ugostiteljskih objekata na području grada Prijedora, Kozarske Dubice i Novog Grada, kom prilikom je u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu kod lica N.K. iz Novog Grada pronađena i oduzeta praškasta materija bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Tokom izvođena operativno taktičke mjere i radnje sankcionisano je 5 lica za prekršaj posluživanja alkohola maloljetnim licima.

Preduzimanjem aktivnosti na kontroli i regulisanju saobraćaja tokom vikenda sankcionisano je 68 učesnika u saobraćaju, a 51 vozač je isključen zbog vožnje pod uticajem alkohola. Lišenjem slobode zadržano je 7 vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

Daljim aktivnostima u saobraćaju kontrolisan je A.S. iz Novog Grada koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke „Seat“ koji je višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 4 500,00 KM. Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv A.S. nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Tokom daljih aktivnosti kod lica DŽ.H. iz Velike Kladuše, pronađena je i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv lica S.B. iz Novog Grada i DŽ.H. iz Velike Kladuše biće podneseni izvještaji za krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

PU Prijedor

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.