Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor učestvovali su danas u preventivnim aktivnostima sprečavanja požara na otvorenom prostoru koje su u organizaciji Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor realizovane na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru.

Sačuvajmo prirodu, spriječimo požare na otvorenom prostoru, jedan je od savjeta koji se nalazi na informativnom letku koji je u okviru ovih aktivnosti podijeljen građanima. Letak sadrži i uputstva da se prilikom spaljivanja biljnog otpada vatra loži u povoljnim vremenskim uslovima i na mjestima gdje se može kontrolisati.

Podjećamo da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja Vatrogasno - spasilačkih jedinica, a propisana je i obaveza preduzimanja svih neophodnih radnji s ciljem sprečavanja širenja vatre.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da prilikom uređenja zemljišnih parcela i spaljivanja biljnog otpada preduzmu sve potrebne mjere kako bi se spriječilo širenje požara i izazvale neželjene posljedice.

U slučaju nekontrolisanog požara potrebno je odmah pozvati vatrogasce na broj 123 ili policiju na broj 122.

Ziv I zdrav bio veliki humani covjece, znaj da nisi sam,kud god ti I tvoja kamera za, tobom cijela vojska gledalaca,mi koji smo daleko,uz tvoju pomoc smo tu sa vama,hvala,hvala za ovo divno snimanje u detalje,dogadzanja ovog ljeta,bilo je I tuzno I veselo,veliki selam iz Chicaga!

Ismeta Terzic Dzihic