Izdvajamo

 

Maja Đaković- Vidović, službenik za informisanje Okružnog  tužilaštva iz Banjaluke potvrdila je da je banjalučko Okružno tužilaštvo, područna kancelarija Prijedor, danas podiglo optužnicu protiv Zikrije Krkića (41), državljanina Kraljevine Norveške zbog krivičnih djela teško ubistvo i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija .

U Tužilaštvu podsjećaju da je optuženi  krivično djelo počinio 28. jula ove godine u Trnopolju kod Prijedora, na štetu Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48) iz Trnopolja kod Prijedora.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu Banja Luka.

 

Avaz


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).