Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 31.01.2022. godine oko 10,30 časova prijavljeno je da se ispred stambene zgrade u naselju Pećani u Prijedoru dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđeno jedno lice.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj kom prilikom je utvrđeno da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo lice S.P. iz Prijedora upravljajući vozilom marke „Golf“ i pješak S.I. iz Prijedora koja je u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobila teške tjelesne povrede.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu vozila uslovima i stanju na kolovozu i da obrate pažnju na pješake i bicikliste kao učesnike u saobraćaju koji su takođe obavezni poštovati saobraćajne propise.

PU Prijedor

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."