Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda realizovane su aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

Ukupno su kontrolisana 523 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 93 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 60 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je deset vozača

Tokom vikenda policijski službenici Policijske stanice Kozarac su od lica M.Š. iz Brčkog privremeno oduzeli putničko motorno vozilo marke „Audi“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 3.400,00 KM.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU Prijedor

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....