Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, realizujući akciju kodnog naziva „Huper“ koja je bila usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, dana 15.12.2021. godine lišili su slobode lica A.DŽ. iz Kevljana, F.J. iz Kozarca, A.H. iz Trnopolja i R.V. iz Kevljana, zbog postojanja osnova sumnje da su na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor počinili više krivičnih djela.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičeni R.V. i A.DŽ. počinili krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok su osumnjičeni A.DŽ., F.J. i A.H. počinili ukupno 11 krivičnih djela „Krađa“ i „Teška krađa“ od kojih jedno u pokušaju. Izvršenjem imovinskih krivičnih djela osumnjičena lica su u proteklih nekoliko mjeseci iz motornih vozila otuđivali akumulatore i pogonsko gorivo, iz stambenih objekata alkoholna pića, dok su u toku noći 13/14. decembar, iz ugostiteljskog objekta u Petrovom Gaju, iz aparata za igre na sreću, otuđili metalne kutije u kojima se nalazio novac u iznosu od 4.630,00 KM.

Pretresima koji su uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru izvršeni u stambenim objektima koje koriste osumnjičena lica pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela i to dvije automatske puške, dvije poluautomatske puške, bajoneti, optički nišan, veća količina puščane municije, pancirni prsluk, metalne kutije iz aparata za igre na sreću, novac u iznosu od 3.580,00 KM u različitim apoenima, kanisteri za gorivo, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Predmeti oduzeti sudskom naredbom deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenih lica biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

 

PU Prijedor

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.