Izdvajamo

 

Iako se među prosvjetnim radnicima priča da bi zimski raspust ove godine mogao početi ranije, iz Ministrarstva prosvjete i kulture RS potvrđuju da je kraj prvog polugodišta ove školske godine ipak 30. decembar.

Kako nam je rekla učiteljica iz jedne banjalučke škole, među prosvjetarima kruže priče da će učenici na zimski raspust 20. decembra, jer se stahuje od novog soja virusa korona, dok sa druge strane direktori ovih obrazovnih ustanova ističu da nema razloga da se prvo polugodište završi ranije.

Milorad Nadaždin, direktor OŠ "Sveti Vasilije Ostroški" i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola hercegovačke regije, ističe da je kraj prvog polugodišta 30. decembra.

"U našoj školi u ovoj sedmici je šest učenika u izolaciji i dva pozitivna od ukupno 620 đaka, tako da je epidemiološka situacija bolja nego ikada od pojave pandemije", kazao je Nadaždin.

Ističe da su od početka školske godine zadovoljni načinom na koji se odvijala nastava.

"Od 1. septembra, kada su đaci krenuli u školu po starom režimu sa časovima od 45 minuta, spojeni u jedan razred, nismo nijednom imali prekid nastave, niti smo prelazili na online nastavu, što je jako značajno za učenike, ali i za same prosvjetne radnike", kazao je Nadaždin.

Da među učenicima nema veliki broj zaraženih, pa samim tim da nema potrebe da zimski raspust poče ranije, kaže i Ljuban Bajić, direktor banjalučke Građevinske škole, koji je ujedno i predsjednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS kazali su da se nastava u prvom polugodištu završava u četvrtak, 30. decembra.

"Zimski raspust počinje 31. decembra i traje do 21. janura, a nastava će u drugom polugodištu početi 24. januara", kazali su iz nadležnog ministarstva.

Kako su rekli, ova školska godina će za učenike devetog razreda trajati do 10. juna, a za ostale učenike u osnovnoj školi najkasnije do 24. juna 2022. godine.

"U ovoj školskoj godini proljećni raspust trajaće od 18. do 22. aprila 2022. godine", pojasnili su iz resornog ministarstva.

nezavisne

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.