Izdvajamo

PRIJEDOR - Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor pronašli su vozača koji je u Donjoj Ljubiji kod Prijedora usmrtio pješaka pa pobjegao, rekla je Srni portparol prijedorskog CJB Marija Matić.

Matićeva je rekla da je lice D.B. /38/ iz Donje LJubije, upravljajući automobilom "golf", udarilo i usmrtilo pješaka Z.LJ. /62/ iz Donje LJubije, a potom pobjeglo sa mjesta nesreće.

Ona je navela da se saobraćajna nesreća desila sinoć u 20.15 časova na regionalnom putu Prijedor - LJubija.

"Bila je noć i bila je gusta magla. Nije bilo svjedoka, nije bilo ni tragova kočenja ni ostataka limarije, samo su ostali komadići slupanog vjetrobranskog stakla među kojima je uočen mali trag boje i lima, na osnovu čega je policija pronašla počinioca", pojasnila je Matićeva.

D.B. je lišen slobode, na njegovom autu su uočena vidna oštećenja, a on je policiji rekao da je s mjesta nesreće pobjegao iz straha.

Prema nezvaničnim informacijama, smrtno je stradala Zulfija LJutić, a usmrtio ju je Dušan Blanuša.

SRNA


Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.