Izdvajamo

 

Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv radnika “Elektrodistribucije” u ovom gradu čiji su inicijali S.G. zbog nelegalnog priključivanja potrošača na elektroenergetsku mrežu, objavilo je Okružno javno tužilaštvo.
Elektromonter S.G. tereti se da je u toku 2017. godine, bez prethodno pribavljene elektroenergetske saglasnosti i zaključenog ugovora o priključenju, priključio struju potrošačima P.Z, H.O. i H.S. u Kamičanima kod Prijedora.
Tom prilikom je protivpravno prisvojio novac koji je uzeo na ime naknade za priključenje na elektroenergetsku mrežu, i to 2.200 KM od P.Z. i 750 KM od H.O. “Elektrodistribuciji” Prijedor prouzrokovao je materijalnu štetu, i to na ime priključenja potrošača H.O. i H.S. od po 979,96 KM, te od od 2.769,96 KM na ime neovlašteno utrošene električne energije od strane P.Z. Lice S.G. tereti se za krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Izvor: SRNA

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.