Izdvajamo

 

U protekla 24 časa Policijskoj upravi Prijedor prijavljena su tri krivična djela, narušavanja javnog reda i mira nije bilo, a dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojoj su lakše povrijeđena dva maloljetna lica.

U ulici Akademika Jovana Raškovića u Prijedoru oko 19,10 časova, na obilježenom pješačkom prelazu ispred Policijske uprave Prijedor dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice M.T. iz Prijedora upravljajući vozilom marke „BMW“ i pješak maloljetno lice iz Prijedora koje je zadobilo lakše tjelesne povrede. Izvršenim alkotestiranjem vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Istog dana oko 11,00 časova na raskrsnici ulica Đure Salaja i Petra Kočića u Prijedoru dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice B.P. iz Prijedora upravljajući vozilom marke „Golf“ i R.Č. iz Prijedora upravljajući vozilom „Passat“, u kojem se nalazilo i maloljetno lice koje je zadobilo lakše tjelesne povrede.

PU Prijedor

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.