Izdvajamo

 

Jutros rano, Amir i njegova supruga Hajrija su otputovali u Francusku na pred preglede za transplataciju bubrega.
Od 01. do 08.decmbra treba da urade pred preglede i ako sve bude uredu trebalo bi da znaju tačan datum za translpataciju, a o tome ćemo obavjestiti sve naše prijatelje.

Sa Amirom je njegova supruga Hajrija koja je donor, ali ne samo donor ona se na svaki mogući i nemogući način bori za život svog supruga. Na pitanje kako se odlučila da bude donor, kaže da je odluka došla spontano. Gledala je na društvenim mrežama da supruga može biti donor i odmah odlučila da pomogne mužu, a samim tim olakša sebi i djeci život. Ovako su uvijek pod stresovima i vjeruje da će poslije transplatacije, svima biti bolje.

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic