Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 18. do 21. novembra 2021. godine realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 568 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 128 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključena su 74 vozača, a isključen je i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga. Lišenjem slobode zadržano je deset vozača od čega osam zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, jedan vozač koji je odbio alkotestiranje i jedan vozač kod kojeg je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

Nema saudijskog islama, bosanskog islama, turskog islama. Ima jedan Islam koji vrijedi za sve ljude.

Mr. Safet Kuduzović