Izdvajamo

Socijaldemokratska partija BiH je na Centralnoj tribini u Prijedoru članovima i simpatizerima partije predstavila kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Parlamentarnu skupštinu BiH i kandidata za predsjednika i potpredsjednika RS.

OBRAĆANJE NOSIOCA LISTE ZA PD PS BOSNE I HERCEGOVINE IZBORNA JEDINICA 1
SEADA JAKUPOVIĆA

DRUGARICE I DRUGOVI , DAME I GOSPODO,

DANAS U PRIJEDORU SDP BOSNE I HERCEGOVINE OBILJEŽAVA POČETAK SVOJIH REGIONALNIH TRIBINA NA KOJIMA SE ŽELI PREDSTAVITI SVOJIM BIRAČIMA. ZBOG TOGA SMO I PONOSNI ALI I PREUZIMAMO VELIKU ODGOVORNOST DA ZAJEDNO SA VAMA NA OVOJ NAŠOJ REGIJI DOKAŽEMO I POKAŽEMO DA SMO ZNAČAJAN FAKTOR DRUŠTVENO POLITIČKOM ŽIVOTU BOSNE I HERCEGOVINE. DANAS SU PREDSTAVLJENI KANDIDATI I ZA NIVO PARLAMENTA BOSNE I HERCEGOVINE I KAO ŠTO VIDITE DOLAZIMO IZ ŠEST GRADOVA. VJERUJEM DA ĆEMO U NAREDNOM PERIODU MOĆI PREZENTOVATI BIRAČIMA PREDNOST DAVANJA PODRŠKE UPRAVO KANDIDATIMA  SDP-A JER ĆEMO SVAKAKO UČINITI SVE DA OVA NAŠA ZEMLJA KONAČNO STANE NA NOGE I KRENE ČVRSTIM KORACIMA PUTEM EUROATLANSKIH INTEGRACIJA. SVU SVOJU AKTIVNOST ĆEMO BAZIRATI NA NAŠIH POZNATIH PET POLITIKA I NEĆEMO ODUSTATI OD POLITIKE PRAVDE GDJE ĆEMO SE NASTAVITI BORITI PROTIV KORUPCIJE I ORGANIZOVANOG KRIMINALA. SVAKAKO ĆEMO ISTRAJAVATI NA NAŠEM EKONOMSKOM PROGRAMU KAO I NA UVOĐENJU NOVOG SISTEMA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA NA ČITAVOM PROSTORU BOSNE I HERCEGOVINE. VRLO VAŽAN SEGMENT JE I POLITIKA RADA I SOCIJALNA POLITIKA A RADIT ĆEMO I NA UBRZANJU REFORMSKIH PROCESA U OBRAZOVANJU. RJEŠAVANJEM SVIH NAVETENIH PITANJA STIČU SE USLOVI DA NAŠA ZEMLJA KRENE KRUPNIJIM KORACIMA PUTEM EVROPSKE I NATO INTEGRACIJE.

OBZIROM DA SMO NA PROSTORU SA KOJEG IMAMO NAJVEĆI BROJ LJUDI KOJI PRIVREMENO BORAVE  VAN BOSNE I HERCEGOVINE TE DA NI NA DRŽAVNOM NIVOU NIJE UREĐENO KAKO I NA KOJI NAČIN OBEZBIJEDITI DA SE TI NAŠI GRAĐANI NE OSJEĆAJU GRAĐANIMA DRUGOG REDA KADA DOĐU U SVOJU ZEMLJU TRUDIT ĆEMO SE DA SE NA SVIM NIVOIMA VLASTI USPOSTAVE INSTITUCIJE KOJE CE SE BAVITI PITANJIMA KAKO MI TO POPULARNO VOLIMO REĆI NAŠE DIJASPORE.
I NA OVOM POLJU NAJVEĆI KORACI SU UČINJENI UPRAVO NA NAŠOJ REGIJI ALI SE OVA PITANJA MORAJU RIJEŠITI INSTITUCIONALNO. POSEBNO VELIKU VAŽNOST I ULOGU DIJASPORE IMA GRAD PRIJEDOR I SVOJOM REGISTRACIJOM ZA GLASANJE PUTEM POŠTE SU UPRAVO POKAZALI KOLIKO SU PRIVRŽENI SVOJOJ DRŽAVI I SVOME GRADU.

PONOSNI SMO NA ČINJENICU DA JE VELIKI BROJ MLADIH VAN BOSNE I HERCEGOVINE POSTIGAO I POSTIŽE IZUZETNE REZULTATE KAKO NA PRIVREDNOM TAKO I NA NAUČNOM I SPORTSKOM PLANU.
NAŠA JE OBAVEZA DA USPOSTAVIMO ŠTO BOLJU KOMUNIKACIJU S DIJASPOROM DA IH OHRABRUJEMO  DA SVOJA ISKUSTVA I POSTIGNUĆA  IMPLEMENTIRAJU I U SVOJOJ ZAMLJI. ONI SU SPREMNI , SVOJIM DOSADAŠNJIM POSTUPCIMA SU DOKAZALI I POKAZALI DA ŽELE BITI ITEGRATIVNI FAKTOR SAMO SE MI OVDJE U NAŠOJ ZEMLJI MORAMO JOŠ VIŠE POTRUDITI KAKO BI KONAČNO ZAJEDNO POČELI JOŠ SNAŽNIJE GRADITI SVOJU ZEMLJU.
MI  U SDP-U HOĆEMO I MORAMO BEZ OBZIRA KO BUDE IZABRAN U PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BOSNE I HERCEGOVINE NA SVIM POMENUTIM PITANJIMA PREDANO RADITI A TO MOŽEMO SAMO AKO SMO UJEDINJENI, UJEDINJENI PRIJE SVEGA UNUTAR PARTIJE A ONDA I SA SVIM PROGRESIVNIM SNAGAMA BOSNE I HERCEGOVINE.
I NA KRAJU ŽELIM SA OVOG MJESTA UPUTI PORUKU SVIMA NAMA. POTRUDIMO SE DA ŠTO VEĆI BROJ NAŠIH BIRAČA IZIĐE NA IZBORE 12. OKTOBRA I DA VEĆ SLJEDEĆEG DANA PONOVO SLAVIMO POBJEDU SOCIJAL DEMOKRATSKE PARTIJE BOSNE I HERCEGOVINE.

IDEMO NAPRIJED UJEDINJENI!


citiramo:

U redu, ja sam izdajnik srpstva, a vi svi koji ste ćutali ste izdajnici čovečanstva."