Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom mjeseca oktobra 2021. godine, u trajanju od tri dana, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju.

Akcija je realizovana sa ciljem uticaja na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju, kako bi se doprinijelo smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora i radnih mašina.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 178 vozača traktora, a od ukupnog broja kontrolisanih, izdavanjem prekršajnih naloga, sankcionisano je 100 vozača za počinjena 103 prekršaja.

Najčešći prekršaj evidentiran po osnovu akcije je nekorištenje žutog rotacionog svjetla prilikom kretanja traktora na javnom putu, a tokom akcije zbog ovog prekršaja sankcionisano je 46 vozača traktora. Tokom akcije iz saobraćaja je isključeno 17 vozila ove kategorije.

Podsjećamo, za prvih osam mjeseci ove godine, na području Policijske uprave Prijedor, evidentirano je jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali traktori, od kojih jedna sa smrtnom posljedicom po lice.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode vožnju uslovima i stanju na kolovozu, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo. Na ovaj način odgovornim ponašanjem u saobraćaju štitimo sebe i druge učesnike.

PU Prijedor

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni