Izdvajamo

Oko 250 stambenih objekata zaplavljeno je u prijedorskim naseljima Tukovi, Raškovac i Gomjenica zbog izlijevanja Sane i Gomjenice iz korita te prodora podzemnih voda.Postavljeni su privremeni nasipi u Tukovima i Raškovcu,

 

Vodostaj Sane jutros u 10.00 sati iznosio je 460 centimetara i niži je za oko 10 do 15 centimetara u odnosu na jučerašnji.
Gradski štab za vanredne situacije Prijedor proglasio je jučer treći stepen pripravnosti zaštite od poplava.

Ja sam zujao kroz Raškovac.

Kod Tajčija dole iza njega u donju sobu voda sinoć ušla. Cijelu noć ne spavaju. Kaže ono od maja tek sanirali, a ono Sana ponovo prijeti. Stresovi, stresovi, pokušava da se osmjehne ali pored blagog osmjeha u očima se vidi strah. Nema posla a belaj. Dobra raja pomogla da sanira majsku štetu, šta ako me još jednom poplavi neznam šta će biti sa nama.

Pokazuje mi dokle je sinoć bila voda u njegovom sporednom objektu, a on ovu prostoriju zove donja soba.

Slučajeva kao što je Tajči, samo u Raškocu, puno. Tako isto u Tukovima, Starom Gradu, Gomjenici...

Raja ispred društvenog doma u Raškovcu zbunjeni i zabrinuti.


Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak