Izdvajamo

 

Tokom prethodnog vikenda na području Prijedora, Omarske i Novog Grada realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 186 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 52 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključeno je 30 vozača, a isključen je i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga. Lišenjem slobode zadržana su dva vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, kao i vozač kod kojeg je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Imajući u vidu da je tokom vikenda evidentirana saobraćajna nezgoda sa smrtnom posljedicom u kojoj je slijetanjem vozila sa kolovoza smrtno stradao vozač, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

PU Prijedor

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.