Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 24.09.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu protiv lica LJ.R. i D.M. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Povreda osnovnih prava radnika“, „Povreda prava iz socijalnog osiguranja“ i „Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“.

Osumnjičeno lice LJ.R. se tereti da je kao vlasnik preduzetničke radnje u Prijedoru, na određeni vremenski period tokom 2016. i 2017. godine zaposlilo dvije radnice za koje nije uplaćivalo doprinose iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja, dok se oumnjičeno lice D.M. tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti, u periodu od decembra 2017. godine do marta 2021. godine zaposlilo iste radnice za koje takođe nije uplaćivalo doprinose iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja.

Izbjegavanjem plaćanja doprinosa iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja i doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti osumnjičena lica su oštetila Budžet Republike Srpske i radnike za ukupan od 26.750,11 KM.


PU Prijedor

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...