Izdvajamo

 

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” raspisala je javni poziv za pohađanje besplatnih obuka za ce-en-ce /CNC/ programera za metal, alatničara i veb programera.

Cilj obuka je pružanje novih znanja i radnih vještina, te stručno osposobljavanje radi pronalaska radnog mjesta ili samozapošljavanja nezaposlenih osoba i osiguravanje kvalifikovane radne snage lokalnim preduzećima.

Obuke se izvode prema neformalnom programu koji su sastavili stručnjaci iz oblasti metalskog i sektora informacionih tehnologija /IT/. Za svaku obuku će biti formirana grupa od po deset polaznika.

Potencijalni kandidati se mogu prijaviti za više obuka, a, budu li izabrani, mogu pohađati samo jednu. Obuke za CNC programera i alatničara će se realizovati od 1. oktobra do 15. decembra, a obuka za veb programera od 1. oktobra ove do 31. januara iduće godine, dva puta sedmično po četiri časa.

Rok za prijavu je 22. septembar do 14.00 časova, a detaljne informacije, javni pozivi i obrasci za svaku od obuka dostupni su na veb stranici Agencije “PREDA-PD”.

Obuke se realizuju kroz projekat “Povećanje kompetencija radne snage za mala i srednja preduzeća u oblastima metaloprerade i IT” vrijednog 87.289 KM koji sa 34.028 KM kofinansira USAID.

 Izvor: SRNA

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011