Izdvajamo

Muharem Balić /1952/ i Almir Redžić /1966/ iz Trnopolja kod Prijedora ubijeni su sinoć u kafiću “San” u Trnopolju, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Radomir Dukić.

“Vlasnik kafića `San` Irfan Redžić iz Trnopolja prijavio je policiji slučaj sinoć u 23.35 časova i od tada traje pozivanje i uzimanje izjava od više lica, a danas će biti obavljena obdukcija tijela stradalih”, rekao je Dukić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je, prema sada raspoloživim informacijama, vlasnik lokala oko 22.00 časa otišao, da je Baliću i Redžiću ostavio ključ i rekao im da zaključaju lokal kada budu htjeli otići i da mu ubace ključ na mjesto koje im je naznačio, da su u momentu njegovog odlaska iz lokala njih dvojica ostali sami, te da je nakon nešto više od sat vremena čuo dva rafala, a potom zatekao na podu kafane njihova beživotna tijela.

“Uviđaj su obavili pripadnici CJB Prijedor u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka”, dodao je Dukić.

SRNA


Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)