Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su tokom akcije koja je sprovedena sa ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja kontrolisali 561 vozilo inostranih registarskih oznaka.

Prilikom kontrole vozila vršena je provjera kroz aplikaciju „STARS“ u kojoj su evidentirana vozila inostranih registarskih oznaka kojima je u prethodnom periodu počinjen prekršaj iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Od ukupnog broja kontrolisanih, provjerom kroz „STARS“ aplikaciju evidentiranih prekršaja, sankcionisano je 19 vozača vozila inostranih registarskih oznaka.

Policijska uprava Prijedor konstantno sprovodi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju koje podrazumjevaju i kontrolu vozila inostranih registarskih oznaka, stoga apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno kada je u pitanju ograničenje brzine kretanja vozila. Poseban apel se upućuje vozačima koji dolaze iz inostranstva da se prije polaska na put informišu o zakonskim odredbama bezbjednosti saobraćaja u zemlji u koju putuju, te da poštuju saobraćajna pravila i propise, sa ciljem zaštite svoje bezbjednosti ali i bezbjednosti svih drugih učesnika u saobraćaju.

PU Prijedor

Ali eto život je kao rijeka, tece i ne zaustavlja se.