Izdvajamo

Na lokalnom putu u Kamičanima kod Prijedora jučer su oko 14:25 sati prijedorski vatrogasci gasili požar koji je izbio na automobilu BMW u vlasništvu Adisa Džonlagića mještanina Kamičana kod Prijedora.

Automobil star 11 godina se prema prvim saznanjima zapalio tokom vožnje, najvjeroavtnije zbog neispravnih elektroinstalacija na vozilu, mada će tačan uzrok požara biti poznat nakon izvještaja protupožarnog inspektora koji je na licu mjesta obavio uviđaj zajedno s policijom iz PS Kozarac kod Prijedora.

Inače po dolasku vatrogasaca požar je već bio u razbuktaloj fazi i nije zahvatio samo gepek automobila. Vlasnik BMW-a štetu je procijenio na oko 10 000 maraka.

Avaz


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.