Izdvajamo

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor dostaviće Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv dva maloljetnika iz ovog grada osumnjičena za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, te oružja i eksplozivnih materija.Policija je saopštila da je u sklopu akcije "Plantaža 2014" u Rasavcima kod Prijedora na mjestu obraslom niskim i visokim rastinjem pronašla zasad indijske konoplje, te lišila slobode dva maloljetnika zatečena na toj plantaži.

Kod njih je u pretresu policija pronašla lovački karabin CZ, automatsku pušku "šlagin", vazdušnu pušku "Slavia" i oružni list na ime lica čiji su inicijali R.G.Maloljetna lica su policiji pokazala tri mjesta gdje su uzgajali i sušili marihuanu za prodaju, gdje su pronađeni 1.891 stabljika indijske konoplje, 3.267 grama sjemenki indijske konoplje i 1.757 grama marihuane.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješteni su dežurni i tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjalka.

CJBPD


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.