Izdvajamo

 

Prijedorčanin N.V. (56) optužen je za višemjesečno proganjanje sugrađanke J.J. (58), sa kojom je ranije bio u ljubavnoj vezi, a koju je pratio, slao joj poruke, vrijeđao je, tražio svoj novac te prijetio da će ubiti nju i njenog sina.

Prema optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, bivšoj emotivnoj partnerki je, između ostalog, upućivao i prijetnje da će je “ovjeriti u čelo pa onda sebe”.

Optužnica ga tereti da je ženu uhodio od januara do avgusta 2019. godine u Prijedoru.

Prema navodima optužnice, Prijedorčanin je duže vrijeme po gradu pratio ženu sa kojom je u prethodnom periodu bio u intimnoj vezi, te je u stubištu njene zgrade sačekivao i nju i njenog sina.

Takođe ju je pozivao i slao joj poruke, prilikom čega je tražio svoje pare i prijetio da će ih oboje ubiti.

“Tako je 4. maja 2019. oštećenu pratio i vikao za njom, upućujući joj prijetnje da će je ‘ovjeriti u čelo pa onda sebe’, a zatim ju je 26. avgusta iste godine oko 20.30 pratio po gradu. Kada je ona stigla do svog stana, uhvatio ju je za ruku, galamio i tražio pare, govoreći joj da je k…a”, navodi se u optužnici.

Kako dodaju, u pomenutom periodu joj je konstantno slao poruke nastojeći da s oštećenom uspostavi neželjeni kontakt.

“Sve to je kod iste izazvalo promjene životnih navika, tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost i sigurnost njenog sina”, navodi se u optužnici.

Zbog upornog praćenja i uhođenja osobe s kojom je bio u intimnoj vezi, čime su kod oštećene izazvani tjeskoba i strah za vlastitu sigurnost, optužen je da je učinio krivično djelo proganjanje iz člana 144. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

nezavisne.com

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković