Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor, u periodu od 02. do 04. jula 2021. godine, realizovala je republičku akciju „Kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“.

Akcija je sprovedena u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije kontrolisana su 1164 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 304 učesnika, a 120 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 9 vozača je zadržano lišenjem slobode, a slobode su lišena i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

U narednom periodu Policijska uprava Prijedor kontinuirano će sprovoditi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, stoga apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugh psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

Napominjeno da je u toku kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“.


PU Prijedor

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.