Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor, u periodu od 02. do 04. jula 2021. godine, realizovala je republičku akciju „Kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“.

Akcija je sprovedena u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije kontrolisana su 1164 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 304 učesnika, a 120 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 9 vozača je zadržano lišenjem slobode, a slobode su lišena i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

U narednom periodu Policijska uprava Prijedor kontinuirano će sprovoditi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, stoga apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugh psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

Napominjeno da je u toku kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“.


PU Prijedor

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.