Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom prethodnog vikenda, od višestrukih povratnika u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su četiri putnička automobila.

Oduzeto je vozilo marke „Golf“ sa nepripadajućim registarskim oznakama, kojim je u momentu kontrole upravljao R.M. iz Prijedora i za kojeg je provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno da duguje preko 3.300,00 KM.

Vozilo marke „Golf“ oduzeto je od lica S.P. iz Oštre Luke nakon što je kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 gr/kg S.P. je lišen slobode, a provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno je da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 7.400,00 KM.

Od lica N.M. iz Novog Grada, Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, oduzeli su putničko motorno vozilo marke „Golf“ bez registarskih oznaka. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da je N.M. povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćnih novčanih kazni duguje preko 11.400,00 KM.

Policijski službenici Policijske stanice Kozarac, oduzeli su vozilo marke „Seat Cordoba“ kojim je upravljao N.A. iz Bosanske Krupe, za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilom ove kategorije. Provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno je da N.A. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 9.200,00 KM.

Protiv navedenih lica, nadležnom sudu, slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

PU Prijedor

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."