Izdvajamo

 

Gradska uprava Prijedor organizuje akciju „Uredi svoj vrt 2021“ sa ciljem promocije uređenja životnog i radnog prostora u gradu i prigradskim naseljima.

Komisija formirana od strane Gradske uprave Prijedor, vršiće izbor najljepših dvorišta, balkona, školskih dvorišta, izbor najuređenijeg prostora oko stambene zgrade i najuređenijeg prostora ispred poslovnog objekata, a po prijavama zainteresovanih građana, škola, etažnih zajednica i vlasnika poslovnih objekata, prema kriterijumu utvrđenom od strane komisije.

Svi zainteresovani građani, škole, zajednice etažnih vlasnika i vlasnici poslovnih objekata, svoje učešće mogu prijaviti na broj telefona 052/245-187, u periodu od 14. do 30.juna od 8:00 do 15:00 časova.

Za najljepšе uređene prostore po kategorijama predviđene su novčane nagrade u iznosu koji je utvrđen Programom.

Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštit životne sredine i imovinsko-stambene poslove

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.