Izdvajamo

 

Berza sitnih životinja, koja je okupila oko 40 uzgajivača iz 15 gradova BiH, održana je danas u Prijedoru u organizaciji Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub”.
Predsjednik Udruženja Mladen Goronjić izjavio je novinarima da je ova berza sitnih životinja bila prva manifestacija koju su organizovali u ovoj godini.

“Cilj nam je bio druženje uzgajivača, ali i prilika da ljubitelji sitnih životinja vide šta sve uzgajamo. Nešto smo i prodali, mada su nama bitnije razmjene životinja”, rekao je Goronjić.

 

Goronjić je naveo da se berza prvi put organizuje na lokaciji Zelena pijaca, te da je zadovoljan brojem posjetilaca.

 “Lokacija se pokazala kao dobra. Ako se postigne dogovor sa rukovodstvom pijace, možda bi svake prve nedjelje u mjesecu mogli da ovdje organizujemo berzu sitnih životinja, što bi bilo od obostrane koristi”, rekao je Goronjić.

Udruženje “Golub” ima oko 70 članova, od kojih je 30 aktivno.

Izvor: Agencije

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)