Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, tokom proteklih dana, od višestrukih povratnika u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, oduzeli dva putnička automobila.

Od lica M.B. iz Prijedora oduzeto je vozilo marke „Hyundai“, nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom bez važeće vozačke dozvole. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da M.B. kao višestruki povratnik u vršenju prekršaja, po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 4.300,00 KM. Za počinjeni prekršaj, protiv lica M.B., nadležnom sudu, biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Vozilo marke „Golf 2“ oduzeto je od lica R.P. iz Kozarske Dubice, nakon što je utvrđeno da je, upravljajući vozilom sa nepripadajućim i isteklim registarskim oznakama, bez važeće vozačke dozvole i pod dejstvom alkohola, učestvovao u saobraćajnoj nezgodi.

Provjerom kroz Registar novčanih kazni, R.P. kao višestruki povratnik u vršenju prekršaja, po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 6.900,00 KM, i protiv istog će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać