Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 05. do 08. marta 2021. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije ukupno je kontrolisano 659 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja sankcionisana su 162 učesnika, od čega 66 po akcentu akcije.

Prisustvo nedozvoljene koncentracje alkohola utvrđeno je kod 60 učesnika, od čega 59 vozača i jedan pješak. Kod tri vozača utvrđeno je prisustvo opojnih droga u organizmu, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne droga testu.

Iz saobraćaja je isključeno 65 vozača, od kojih je 11 zadržano lišenjem slobode. Šest zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, dva vozača koja su odbila alkotestiranje i tri vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Lišenjem slobode zadržan je i jedan pješak koji se kretao kolovozom pod uticajem alkohola u koncentraciji iznad dozvoljene.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju, kako na vozače motornih vozila, tako i na pješake, da poštuju saobraćajna pravila i propise, da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te da poštuju ograničenja brzine kretanja. Odgovornim ponašanjem dopronosimo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

 

PU Prijedor

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).