Izdvajamo

 

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je danas potpisao ugovore sa prvim od ukupno 377 stipendista , učenika i studenata koje grad Prijedor ove godine stipendira.

On je u obraćanju okupljenim studentima, đacima i roditeljima izjavio da će i ove godine u gradskom budžetu biti planirano oko 550.000 KM za učeničke i studentske stipendije.
"Ukoliko punjenje budžeta bude u skladu sa onim što mi priželjkujemo, taj iznos ćemo povećati i do 700.000 KM, a možda u narednom periodu dođemo i do miliona. To je naš cilj", rekao je Pavlović.
On je podsjetio da je od 260 kandidata prijavljenih na konkurs za studentske stipendije, uslove ispunilo njih 127, ali su stipendiju ostvarila i 133 kandidata ispod crte.
"Jako sam ponosan na odluku Gradske uprave i mene lično da omogućimo stipendije i za ovih 133. Meni je jako žao, a vjerujem i mnogima još studentima, što se nisu prijavili, jer nisu ispunjavali neki od uslova, a da su se prijavili i oni bi prošli vjerovatno", naveo je Pavlović.
On je dodao da će Grad ove godine stipendirati 120 studenata više nego prošle godine što samo pokazuje opredijeljenost da se svim studentima pomogne koliko je u mogućnosti.

Pavlović je izrazio žaljenje što je nakon preuzimanja mandata stigao na već dodijeljene i završene učeničke stipendije i što tada nije bio u mogućnosti da to promijeni odnosno da odobri stipendije svima koji su se prijavili.
"Ako korona potraje, a nadam se da neće, u idućoj godini uradićemo isto. Mi želimo da ostanete ovdje u svom gradu, da vam stvorimo bolje uslove života kad završite svoje škole i fakultete i moja misija je da vam omogućimo zapošljavanje ovdje", poručio je Pavlović.
Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović rekla je da je današnji prijem gradonačelnik organizovao u povodu potpisivanja ugovora za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku i akademsku 2021/2022. godinu.
"Zadovoljstvo nam je da ove godine možemo dati još veću podršku nego što je to bilo prethodnih godina. Ove godine, na našu radost, imamo 120 stipendista više, uključujući i učenike i studente. Ukupno 377 učenika i studenata stipendira grad Prijedor ove godiine", poručila je Kasalovićeva.
Iznosi stipendija su 120 KM za studente, a 70 KM za srednjoškolce, u toku deset mjeseci.


prijedorgrad.org

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...