Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović sastao se danas sa Radovanom Popovićem, direktorom preduzeća „Cablex BH“ doo Laktaši, Aleksandrovac. Preduzeće se bavi proizvodnjom i prodajom kablovske konfekcije koje uskoro otvara izdvojenu jedinicu u Industrijskoj zoni Celpak.

Preduzeće je dio grupacije sa sjedištem u Sloveniji. Ova kompanija ima 12 fabrika u više zemalja Evrope. U Sloveniji 3, Republici Srpskoj jednu, u Srbiji jednu, potom u Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Turskoj i Kini, a u Njemačkoj posjeduju centralno skladište, gdje postoji i dodatno sjedište zbog kontakata sa njemačkim i drugim evropskim kompanijama. Preduzeće radi dijelove za eminentne kompanije Boš, Miler, Elektroluks, Štil, te posredno dijelove za autoindustriju za BMV, Audi i Mercedes.

U Laktašima preduzeće ima ukupno 435 radnika.

Preduzeće je u fazi pripreme prostora u industrijskoj zoni Celpak,a 30 radnika iz Prijedora već obavlja obuku u Laktašima. Plan preduzeća je da sredinom marta mjeseca pusti u pogon mašine u Prijedoru i počne sa radom. U Prijedoru je planirano da se rade dijelovi za firmi „Boš“,a plan je preduzeća da vremenom proširi svoje djelatnosti i zaposli još radnika.

Gradonačelnik Pavlović je izrazio zahvalnost zbog otvaranja pogona u Prijedoru i mogućnosti zapošljavanja građana ističući da je gradska administracija na raspolaganju u smislu podrške i pomoći za otvaranje , ali i funkcionisanje ovog preduzeća u Prijedoru.

Pavlović je naglasio da su vrata Grada otvorena kako ovom , tako i svim potencijalnim i budućim investitorima.

 

gradprijedor.org

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.