Izdvajamo

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću su u okviru inspekcijskog nadzora radi otkrivanja prekršaja iz oblasti igara na sreću u Republici Srpskoj prošle sedmice izdali 12 prekršajnih naloga.

Nepravilnosti su utvrđene u Automat klubu “Gejm kvin” u Mrkonjić Gradu, ugostiteljskim objektima “Okei” Laktaši i “Biblioteka” Derventa, u poslovnoj jedinici “Dragičević kompani” Osmaci, u kafe barovima “Everest” i “Papilon” Derventa, “Merkato” Modriča i “Gondola” Banjaluka, te ugostiteljskom objektu “Kod Ismara” Prijedor i neregistrovanom ugostiteljskom objektu u Mokrom kod Pala.

Inspektori su od 8. do nedjelje, 14. februara, kontrolisali priređivače igara na sreću u Laktašima, Derventi, Prijedoru, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Doboju, Modriči, Banjaluci, Palama, Sokocu, Mrkonjić Gradu, Bijeljini, Ugljeviku, Zvorniku, Osmacima i Vlasenici, saopšteno je iz ove uprave.

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem inspekcijskih nadzora u cilju otkrivanja prekršaja iz oblasti igara na sreću, a podaci o kontrolama biće objavljivani na internet stranicama Republičke uprave za igre na sreću i Ministarstva finansija.

SRNA
Foto – ilustracija

 

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.