Izdvajamo


Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da su odobrene stipendije svim studentima koji su se prijavili na konkurs za dodjelu stipendija prvog ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini, kao određeni vid pomoći i podrške zbog aktuelne situacije izazvane pandemijom virusa korona.

"To je najmanje što smo mogli učiniti za njih u ovim teškim vremenima. Ovim pokazujemo da su nam mladi ljudi jedna bitna karika bez koje grad ne može i da želimo da što lakše i što uspješnije završe studije i da jednog dana stoje ovdje gdje ja stojim i kreiraju budućnost grada", rekao je Pavlović.
On je naveo da se na konkurs prijavilo 260 kandidata, i to 113 po socijalnom statusu, 91 po deficitarnom zanimanju i 56 po uspjehu na studiju.
"Pravo na stipendiju od njih 260 ostvarilo je 127, a 133 nisu ispunili uslove iz pravilnika, ali sam odlučio da svi dobiju stipendije, uvažavajući položaj i njih i njihovih roditelja. Smatrali smo da su svi naši studenti zaslužni da dobiju tu stipendiju ", poručio je Pavlović.
On je dodao da stanje sa finansijama nije sjajno i punjenje budžeta je daleko manje od planiranog.
"Ali naći ćemo načina da uštedimo na nekim drugim stavkama , a da izađemo u susret našim studentima. Želimo im sreću i da se što prije vrate sa diplomama", dodao je Pavlović.
On je najavio da će u budžetu grada za 2021. za stipendije biti predviđeno 530.000 KM i da će iznosi stipendija ostati isti kao i do sada - 120 KM za studente, a 70 KM za srednjoškolce, u toku deset mjeseci.
" Naša ideja i vizija je kada bude bolje stanje u budžetu da povećamo iznos tih stipendija , ali to u ovom trenutku ne možemo obećati jer ne znamo kakvo će biti punjenje u budžetu, ali u narednom periodu ćemo vidjeti da i ta izdvajanja povećamo", rekao je Pavlović.


prijedorgrad.org

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...