Izdvajamo

Policijskoj upravi Prijedor, 04.02.2021. godine, oko 01,00 časova, prijavljeno je da je u mjestu Trnopolje, nakon verbalne svađe došlo do fizičkog sukoba između dva lica, kom prilikom je jedno lice zadobilo tjelesne povrede.

Utvrđeno je da se radi o licu V.S. iz Kozarca, koji je nakon verbalne svađe, licu H.B. iz Kozarca, nožem nanio tjelesnu povredu u predjelu šake, nakon čega je povrijeđeno lice upotrebom podesnog predmeta oštetilo vozilo lica V.S.

Zbog zadobijenih povreda oštećenom licu H.B. pružena je pomoć u prostorijama JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru.

Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti prijave i dokumentovanja predmeta, nakon čega će, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica V.S., biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Tjelesna povreda“, a protiv lica H.B., izvještaj za počinjeno krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

PU Prijedor

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać