Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 01.02.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica D.G., Z.G. i S.D. iz Prijedora, N.M. iz Doboja i D.B. iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Zloupotreba položaja odgovornog lica“, „Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“ i „Utaja“.

Osumnjičeni G.D. se tereti da je kao šef poslovne jedinice Prijedor društva ograničene odgovornosti sa registrovanom djelatnošću dostave brzom poštom, počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“, na način da je, iskorištavanjem svog položaja, naložio osumnjičenom Z.G. da kao blagajnik preduzeća, kroz poslovne knjige, ne izvrši knjiženje i razduživanje novčanih sredstava u iznosu od oko 5.880 KM, čime je Z.G. počinio krivično djelo „Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

Navedeni iznos novca potiče od usluga pruženih klijentima-komitentima tokom maja 2020. godine, čiju naplatu su izvršili kuriri preduzeća, odnosno osumnjičeni N.M., D.B. i S.D., koji su počinili krivično djelo „Utaja“.

Naplaćeni iznos novca osumnjičeni su predali šefu poslovne jedinice, odnosno osumnjičenom D.G. koji je novac podijelio navedenim osumnjičenim licima i drugim radnicima zaposlenim u preduzeću.

Tokom poslovanja poslovne jedinice društva ograničene odgovornosti u Prijedoru, preduzeću je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 11.450 KM.

PU Prijedor

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić