Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 01.02.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica D.G., Z.G. i S.D. iz Prijedora, N.M. iz Doboja i D.B. iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Zloupotreba položaja odgovornog lica“, „Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“ i „Utaja“.

Osumnjičeni G.D. se tereti da je kao šef poslovne jedinice Prijedor društva ograničene odgovornosti sa registrovanom djelatnošću dostave brzom poštom, počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“, na način da je, iskorištavanjem svog položaja, naložio osumnjičenom Z.G. da kao blagajnik preduzeća, kroz poslovne knjige, ne izvrši knjiženje i razduživanje novčanih sredstava u iznosu od oko 5.880 KM, čime je Z.G. počinio krivično djelo „Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

Navedeni iznos novca potiče od usluga pruženih klijentima-komitentima tokom maja 2020. godine, čiju naplatu su izvršili kuriri preduzeća, odnosno osumnjičeni N.M., D.B. i S.D., koji su počinili krivično djelo „Utaja“.

Naplaćeni iznos novca osumnjičeni su predali šefu poslovne jedinice, odnosno osumnjičenom D.G. koji je novac podijelio navedenim osumnjičenim licima i drugim radnicima zaposlenim u preduzeću.

Tokom poslovanja poslovne jedinice društva ograničene odgovornosti u Prijedoru, preduzeću je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 11.450 KM.

PU Prijedor

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović