Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, u ranijem periodu, preduzimajući niz operativnih aktivnosti usmjerenih na uličnu redukciju prodaje narkotičkih sredstava, kontrolom lica i pretresima stambenih objekata, pronašli i oduzeli određenu količinu narkotičkih sredstava, oružje, municiju i eksplozivna sredstva.

Nakon što je kontrolom jednog lica iz Prijedora pronađena i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 17,65 grama i mrvilica za marihuanu, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela izvršen je pretres stambenog objekta koje koristi lice O.B. iz Prijedora, kom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: vojna puška M76, automatska puška, pištolj marke „CZ“, kubura, dvije ručne bombe, 24 okvira za pušku, tri optike, prigušivač, 2.163 metka različitog kalibra, zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 4,97 grama, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Predmeti pronađeni pretresom koji je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru, deponovani su u sudski depozit, dok je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica O.B., podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Nedozvoljena proizvodnja i promet oužja ili eksplozivnih materija“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.


PU Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.