Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 06.01.2021. godine, oko 16,10 časova, u ulici Kozarska u Prijedoru, lišili su slobode lice G.H., a pregledom vozila marke „Passat“ kojim je upravljao G.H. pronađena je i oduzeta automatska puška sa pripadajućim okvirom.

Istog dana Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da je lice G.H. u ulici 1.Maja u Prijedoru upotrebilo automatsko vatreno oružje ispalivši više hitaca.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G.H. počinio krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Izazivanje opšte opasnosti“. Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenog G.H., biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

Istog dana evidentiran je prekršaj upotrebe gasnog pištolja od strane lica D.J. iz Prijedora, čime je počinjen prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru, dok je u Kozarskoj Dubici od lica D.K. oduzet gasni pištolj marke „Bowl“ kalibra 9mm i protiv istog će nadležnom sudu biti dostavljen izvještaj za počinjeni prekršaj po Zakonu o oružju i municiji.


P.U. Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.