Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor učestvuju u kampanji koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom ''Petarde nisu igračke''. Cilj kampanje jeste da se građanima, a posebno mlađoj populaciji, ukaže na posljedice koje mogu nastati nepravilnom upotrebom pirotehničkih sredstava.

Period novogodišnjih praznika sa sobom nosi i upotrebu petardi i drugih vrsta pirotehnike, a nespretno rukovanje može dovesti po povrijeđivanja i nastanka neželjenih posljedica trajnog karaktera.

Zakonska regulativa predviđa koja vrsta pirotehničkih sredstava je dozvoljena za upotrebu, kao i zabranu korištenja na određenim mjestima i na način kojim se izaziva uznemirenost građana.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, da savjetodavno usmjere najmlađe kategorije društva kada je u pitanju korištenje i rukovanje pirotehnikom, a sve u cilju da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica.

Policijska uprava Prijedor će u narednom periodu, zajedno sa nadležnim inspekcijskim organima, vršiti pojačanu kontrolu u cilju sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.


PU Prijedor/foto:ilustracija

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ