Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor u proteklom periodu zaprimila je više prijava građana da su bili meta nepoznatog prevaranta kojem su dali određeni iznos novca, misleći da isti posuđuju i da će im biti vraćen.

Naime, nepoznato muško lice, dolazeći uglavnom kod građana starije životne dobi, predstavljajući se kao sin od komšije ili porodični poznanik, traži u zajam novac, najčešće do iznosa 100,00KM, pod različitim izgovorima i sa obećanjem da će isti vratiti sutradan. Građani lakovjerno pristaju i daju novac, kasnije shvatajući da su prevareni.

Policijski službenici PU Prijedor postupaju po zaprimljenim prijavama, te preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta izvršioca, te dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela „Prevara“.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima, a u slučaju da budu mete ovakvih prevarnih radnji da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili isto prijave pozivom na besplatni broj 122.

 

PU Prijedor

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.