Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 20. do 24.11.2020. godine, realizovali su republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju pod nazivom „Odnos vozač – pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 1.387 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za 733 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisano je 457 učesnika, od čega 119 pješaka.

Zbog počinjenih prekršaja iz odnosa vozač-pješak, izdavanjem prekršajnog naloga sankcionisano je 207 vozača, radi nepoštovanja obaveza prema pješacima, dok je zbog nepoštovanja zakonskih propisa kretanja po kolovozu sankcionisano 70 pješaka.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 59 vozača, od kojih je 12 lišeno slobode, zbog utvrđene količine alkohola u organizmu u količini preko 1,5g/kg i jedan vozač zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju. Izvršenim testiranjem na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih lijekova, kod dva vozača utvrđeno je prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju i da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima puta, a poseban apel upućuje se pješacima da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju pravila kako bi zaštitili sebe i druge učesnike.

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...