Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Kostajnica PU Prijedor, 13.11.2020. godine, izvršili su kontrolu lica D.K. državljanina Republike Hrvatske, kom prilikom su kod lica pronađena i oduzeta dva zamotuljka sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Zbog počinjenog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“, protiv lica D.K., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj.

U odvojenim aktivnostima, u toku noći 13/14.11.2020. godine, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, izvršili su kontrolu putničkog vozila marke „Mercedes“ kojim je upravljalo lice iz Prijedora, kom prilikom je kod suvozača D.D. iz Prijedora, utvrđeno prisustvo opojnih supstanci u organizmu.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica D.D., nadležnom sudu, slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja počinjenog po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.

 

PU Prijedor

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać