Izdvajamo

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16:30 časova na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad, u mjestu Prljugovac, na samoj granici Prijedora i Novog Grada, na licu mjesta poginula je žena koja se nalazila na mjestu suvozača u automobilu marke jugo 45. Vozač, a riječ je o starijem muškarcu i navodno suprugu poginule, je povrijeđen i kolima hitne pomoći prevezen u prijedorsku bolnicu.

 Stepen njegovih povreda i to da li je životno ugrožen za sada nije poznat. Drugi učesnik u ovoj nezgodi je automobil škoda. Saobraćaj ovim putnim pravcem je zbog nezgode zatvoren, a kolona u pravcu Prijedora duža od kilometar i po.

 Nezvanično na licu mjestu saznajmeo da je poginula mještanka Prljugovca S. P. a da je povrijeđen njen suprug P.P. Inače, po nezvaničnim saznanjima škoda se kretala magistralnim putem iz pravca Novog Grada, a u automobilu je navodno bilo i dijete, a kako nezvanično saznajemo i oni su kolima hitne pomoći prevezeni u bolnicu.

Više detalja o ovoj teškoj nesreći biće poznato nakon uviđaja koji pod nadzorom prijedorskog Tužilaštva obavljaju policijski službenici PS Novi Grad.


infoprijedor.ba

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.